Ventilatie

Gezonde lucht is belangrijk voor uw gezondheid, maar ook voor het gebouw. Een goed doordacht ventilatiesysteem voorkomt veel problemen. In de woningbouw betreft het vooral de mechanische afzuigsystemen en de warmteterugwinsystemen.

Mechanische ventilatie
Bij mechanische ventilatie voert een ventilatiesysteem de binnenlucht continu naar buiten af. Buitenlucht komt dan via klepramen of roosters op natuurlijke wijze de ruimte of het gebouw binnen. Een ventilatiesysteem vormt geen risico voor de gezondheid zolang het goed is ontworpen, geïnstalleerd en afgesteld. Ook moet u het ventilatiesysteem regelmatig schoonmaken.

Gebalanceerde ventilatie
Nieuwe gebouwen zijn vaak voorzien van gebalanceerde ventilatie. Zo’n ventilatiesysteem voert verse buitenlucht toe en voert binnenlucht af. De aanvoer en de afvoer zijn daarbij in balans. Meestal wordt bij gebalanceerde ventilatie ook warmteterugwinning (wtw) toegepast. Daarbij geeft de af te voeren lucht via een warmtewisselaar zijn warmte af aan de koelere binnenkomende buitenlucht. Die buitenlucht wordt daardoor voorverwarmd en dat levert energiebesparing op.

Bekijk onze projecten met ventilatie.

Meer informatie?

 Naam *

 Email *

 Telefoonnummer

 Bericht

Om CAPTCHA te kunnen gebruiken moet u plugin Really Simple CAPTCHA installeren.
 Anti-spam code *

* Verplichte velden