16 Woningen Assen


Op de hoek van De Wouden, in de wijk Baggelhuizen in Assen, worden in opdracht van Actium zestien royale huizen gebouwd. De toekomstige bewoners leven hier letterlijk tussen het groen.

De nieuwbouwlocatie bevindt zich tussen Westergoo en Oostergoo, daar waar voorheen wijkcentrum ‘De Schakel’ en het gymlokaal stonden. De huizen krijgen een speelse architectuur en moderne uitstraling, en worden in twee rijen van vijf en een rij van zes gebouwd. Actium gaat alle zestien huizen verhuren.

Op de begane grond van de woningen biedt de tuingerichte woonkamer met open keuken volop leefruimte. Een schuifpui geeft toegang tot de ruime achtertuin met houten berging (9 m2). Op de verdieping komen drie ruime slaapkamers, een bergruimte en de badkamer met tweede toilet. Het uiterlijk van de eigentijdse woningen wordt gekenmerkt door een donkerrode gevelsteen en kleurrijke accenten.

De toekomstige bewoners kunnen hun auto voor hun woning, op eigen terrein parkeren.

Het energielabel A+ is van toepassing op alle woningen binnen dit nieuwbouwplan. De huizen zijn dus met recht zeer energiezuinig te noemen. Dit wordt bereikt door ondermeer het aanbrengen van vloerverwarming, een doordacht ventilatiesysteem en uitstekende isolatie.

De huizen, met prijzen onder de Huurtoeslaggrens, worden in het derde kwartaal van 2012 opgeleverd.

De elektrotechnische installatie in deze woningen wordt gerealiseerd door Hekman Installatietechniek.

Opdrachtgever: Feenstra Heerenveen
[nggallery id=23]